Elgfaret

 Min fjord  Min familie  Slekta  Imsterfjorden  Rønnesse  ´Nordkapp
           

Slik så hytta i Seterskogen i Fon ut da vi i 1976 kjøpte stedet, etter at vi i to år hadde kjempet mot kommunale-, og fylkesmyndigheter som alle var imot at vi fikk kjøpe. Vi måtte overprøve avslagene ved to departementer før vi endelig fikk kjøpt i orden, det var vel byråkratiet på sitt verste følte vi, men vi lyktes til slutt. Så 1. mai 1976 kunne vi underskrive på kjøpet og vi hadde blitt eiere til hele to mål skog med skogskoie og stall. Et navn måtte jo stedet ha og da vi fant ut at "skogens konge" har sin vei ved siden av hytta, ja da måtte det bli Elgfaret som etter hvert fikk gårdsnr 144 og br.nr 8.

Vi er ikke så helt sikker på oprinnelsen til hytta, men så vidt vi har klart å finne av opplysninger om den så ble den bygget i 1940/41 som koie for skogsarbeidere. Nå var dette i krigens tid og "gutta på skauen" fant snart ut at dette stedet passet fint for deres aktiviteter. Her var de rimelig sikker på at tyskerne ikke dukket opp så her kunne de ta imot slipp og drive våpentrening.

Etter krigen kom hytta i bruk slik den var planlagt, eieren med en hest drev skogen her om vinteren inntil han i 1956 døde så å si på post, han døde her i skogen, men hesten gikk ned til bygda og folk skjønte at noe galt var hendt. Siden ble ikke hytta brukt, den ble overlatt til seg selv og forfallet, inntil vi fikk vite om den og første gang besøkte stedet sommeren 1974.

Det første som ble gjort var å få nytt tak på hytta vår, det ble samtidig et loftsrom eller hems så det måtte også bli et vindu i tillegg. Den lille hytta vår, ikke større enn 15 kvm, fikk et helt annet preg med torvtak i stedet for bølgeblikke, mye finere syntes vi.

En av fordelene med hytte er at man har noe å "pusle" med, måtte selvsagt ha andre sprosser på verandaen. Resultatet ble som du ser det på bilde ovenfor.

Her har det blitt "puslet" til overmål, men er det ikke fint da?. "Puslingen" sitter her på plattingen og har besøk av sin sønnesønn.

Her har vi Stallen som ble innredet til "snorkebu", den måttte jo også få noen vinduer,og selvsagt torvtak.

Her litt fra interiøret også,"husbonden" inntar sin frokost mens morgensola kaster sine stråler innover bordet. Dette er forøvrig et bilde tatt før vinduene ble skiftet, nå har det blitt smårutede fra Røros.

Bjørg, kona mi sammen med sin bror Reidar og svigerinne Bjørg, hvor vi på søndagstur til Elgfaret, spiser nistematen vår.

Her har vi besøk av vår sønn Robert og sønnesønn Kristian, legg merke til at vi ikke har elektrisk strøm her, det er jo mye koseligere med parafinlamper.