"Min fjord"

Imsterfjorden

 Min fjord

 Familien

 Slekta

 Nordkapp

 Rønnesse'

 Marineminner

 Elgfaret

 Einvika

 Min skole      

Dette er min fjord og mine forfedres fjord, her har slekta gjennom generasjoner slitt for sitt utkomme både på sjø og land. Imsterfjorden finner du som en liten sidefjord til Trondheimsfjorden og geografisk plassert i Sør-Trøndeelag. At jeg kaller denne fjorden for "min fjord" er begrunnet i at jeg ble født ved denne fjorden for snart 70 år siden og siden har den på en måte vært en del av meg, og som jeg alltid lengter tilbake til.Når du ser dette bilde av "min fjord" må du være enig med meg i at dette er virkelig et sted å drømme seg tilbake til, men vær klar over at denne "min fjord" kan ha mange ansikter, ikke alle er like idylliske, men likevel så fascinerende.

Nå lurer du vel på hvem jeg er? Jeg er altså en utflyttet imsterfjording som i mine unge år, nærmere bestemt i 1948, reiste til Horten og tok verving i Den kgl. norske Marine , der fant jeg også Bjørg som ble kona mi. Det første forholdet, altså det til Marinen, opphørte etter 43 år, da var jeg gått ut på dato, mens i det andre forholdet er jeg heldigvis fortsatt brukbar og det håper jeg å få være lenge ennå.

 

I mitt forsøk på å presentere meg har jeg ennå ikke kommet fram til hvem jeg virkelig er.Mine foreldre var Borghild og Johan Rønnes ,begge født ved denne fjorden og levde hele sitt liv der. De slo seg ned på stedet Kongensvoll som på en måte var fjordens knutepunkt med dampskipsanløp, landhandel, post og telefonstasjon. Her kjøpte de en liten husmannsplass som fikk navnet Nordkapp, livberginga ble fjorden med fiske og anleggsarbeid. Familien vokste etter hvert med fire sønner, jeg som nr to ble født til verden der i Nordkappstua en stormfull, tidlig vårdag i 1931 og fikk etter hvert navnet Helge.

Alle bildene ovenfor er tatt innover i fjorden, men her har jeg fra en annen som også er glad i fjorden, fått et bilde som virkelig gir den store oversikten. Han har tatt turen opp på det høyeste fjellet innerst i fjorden og gir oss her et utsyn mot nordvest, vi kan se hele fjorden med holmer og øyer og langt ute i synsranda kan vi se selveste Frohavet. Takker for dette flotte bilde og deler gjerne "min fjord" med alle som har et forhold til denne fjorden.

"Min fjord" har mange idyller å vise frem, her en stille sommerkveld fra den innerste delen av fjorden, som en annen beundrer av fjorden har fanget på fotolinsa og delt med meg. Jeg takker for bildet og legger det inn blandt de andre som bevis for min påstand om at denne "min fjord" er et vakkert sted.

En tidlig sommermorgen på vei for å trekke garn, morgenskodda ligger ennå nedover i liene mens sjøen ligger som et speil. Det er nærmest en trollsk stemning, men på samme tid så fredelig, det er noe sakralt over det hele, det er godt å være her og på en måte være en del av det hele.

 

Naturopplevelsene kan bli mange i "Min fjord" gjennom et sommerdøgn, her har fotografen fanget en spesiell opplevelse til filmen. Med solnedgangen i nordvest som bakgrunn, ser vi månen komme opp over åskammen.

 

 

 

 

 

Du kan kontakte meg på denne e-postadressen:

imster@frisurf.no

Min familie

eXTReMe Tracker